dilluns, 19 d’abril del 2021

 SANT  JORDI  i  EL  DIA  DEL  LLIBRE

Aquesta setmana és una setmana especial a l'escola ja que divendres, dia 23 d'abril, és el dia del llibre i també el dia de Sant Jordi.

Durant la setmana anirem fent activitats relacionades amb aquesta celebració que estaran incloses en el moment de microambients amb noves propostes (sopa de lletres de Sant Jordi, confecció d'un conte amb la llegenda, creació dels personatges de la història amb material fungible i no fungible, pintura de cares), la creació de la nostra pròpia versió de la llegenda de Sant Jordi i que concluirà amb una representació teatral d'aquesta amb titelles el divendres. A més a més, com vam fer amb la història de Dinobosc, la propera setmana entre tots farem un llibre-conte amb la nostra llegenda de Sant Jordi.

Activitats que ens permetran adentrar-nos en la vida màgica del món dels contes i que ens deixaran jugar a ser un altre.

Per començar amb un petit tast, aquí us deixo dos vídeos sobre la llegenda de Sant Jordi: Un primer vídeo és la llegenda original contada per les tres bessones, el segon és una versió de la llegenda on el drac no és el drac que realment coneixem. 




Que els gaudiu!

Quan s'els va proposar als Colors fer la representació d'una nova història de Sant Jordi, hi va haver alguns nens i nenes que van voler fer també la llegenda de Sant Jordi, per tant vam decidir fer dues representacions: la de la llegenda i la de la nostra versió inventada. 

El teatre amb titelles de la llegenda de Sant Jordi la vam fer per concluir la setmana de Sant Jordi, i amb aquesta història vam fer el nostre llibre per presentar als concurs literari de l'escola, on participem tots com a grup i a canvi ens donaran un llibre com a premi. A continuació teniu un recull de fotos del moment de la representació: 





Per fer el llibre, primer en gran grup vam escriure la història entre tots: en rotllana, jo vaig començar amb la frase "Hi havia una vegada..." i ells entre van anar dient les frases que confeccionaven la història. Després vam fer parelles a l'atzar fent servir les targetes del memory (es repartia una targeta a cada infant i cadascun va haver de cercar el company que tingues la mateixa targeta, el qual seria la seva parella). Cada parella va pintar amb aquarel·les una cartolina que seria una pàgina del llibre i entre els dos també van escriure una de les frases de la llegenda per anar formant el llibre. Quan ja vam tenir les fotos i el texrt escrit, el van aferrar a la pàgina que havien pintat anteriorment. Una vegada fet això, hàviem de posar-nos d'acord en el títol i escriure'l, aquesta vegada amb lletres de revistes. El títol que vam decidir entre tots va ser "Sant Jordi, la princesa i el drac dolent". A les fotos es veu el moment de quan cercàven per grups les lletres a les diferents paraules:




A més a més, durant la setmana vam fer propostes d'activitats relacionades amb Sant Jordi en moment de microambients, com podeu veure en les següents fotografies, van sortir unes creacions ben pulides:


Construcció d'un castell







I fins aquí la nostra setmana de Sant Jordi, tot i que ens queda pendent representar la nostra història inventada de Sant Jordi. Per tant podem dir que, CONTINUARÀ...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada