diumenge, 2 de maig del 2021

 CAMP DELS AMETLLERS: PRIMAVERA


Dimecres vam anar al camp dels ametllers que tenim al costat de la nostra escola. Aquesta vegada cercàvem, a més de gaudir d'una estona a la natura, comparar el camp dels ametllers amb les altres dues vegades que varem anar: una coincidint amb la tardor i l'altra amb l'hivern. Per tant teniem unes missions que complir: 

Primera: Comprobar si trobariem cargols, com quan vam anar les altres vegades.

Segona: Observar com estarien els arbres que coneguem que hi ha en aquest camp: ametller, garrovera, olivera i la planta de l'esparraguera. Tindrien flor?, tindrien fulles?, no tindrien cap de les dues coses? Trobariem ametlles com quan vam anar a la tardor?

Tercera: Sin trobàvem flors, agafar un bon grapat per poder fer una decoració de primavera al dia següent a l'escola.

El mateix dia de la sortida, vam conèixer informació important sobre els cargols en un llibre molt interessant sobre la natura que va dur na Magali. Aquest llibre ens deia que els cargols surten quan hi ha humitat, per tant és més fàcil veure'ls els dies de pluja. Vam comentar que els dos darrers dies hi havia plogut, per tant vam comentar que potser tindriem sort i en trobariem cargols. 



Vam emprendre camí i... 

Vam trobar cargols i altres bitxets de la natura: escarbats d'arena, papallones, abelles agafant nèctar de les flors i formigues:







Vam observar que els ametllers tenien flors i no tenien flors, en canvi tenien ametllers, aixó sí, encara verdes i fins la tardor no és el moment de recollir-les i menjar-les. Tot i així, pel terra es van trobar alguna que altra ametlla que van intentar menjar-se-les. L'olivera tenia fulles però no olives, i la garrovera també tenia fulles però no garroves:

 Ens fem una foto davant l'ametller que a l'hivern estava en flor


 
L'olivera, un arbre per trepar...

... i per compartir joc


Ana i Laia van trobar ametlles i van menjar-se-les.



Vam recollir mooooltes flors per fer la nostra decoració de primavera, també per fer pócimes i na Isa ens va ensenyar unes flors que peten contra la mà:

Xavi i Dhiana van recollir flors per fer una pócima




I com sempre que hi anem, juguem i gaudim de la natura:
 Un pal és una granera per n'Hugo...

... i una vareta màgica per n'Érika

N'Aran jugava a amagar-se

Altres jugaren a tirar-se de cul damunt l'herba com si fos una piscina




L'herba els arribava al cul!!




Al dia següent, a l'escola, cadascun va fer una decoració de primavera per endur-se-la a casa, van fer verdaderes obres d'art:










La sortida al camp dels ametllers sempre ens proporciona bons moments de joc i d'aprenentatge. En aquesta ocasió hem gaudit de la primavera en aquest espai natural que tenim la sort de tenir devora de l'escola. 


"En totes les coses de la natura hi ha alguna meravellosa" 
Aristóteles







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada