divendres, 4 de desembre del 2020

CALENDARI D'ADVENT 

Dia 1 de desembre ens vam trobar a classe una capsa embolicada amb un llaç, i amb ella, una branca. Semblava una capsa de sabates, però per a que volíem unes sabates? I per a qui serien aquestes sabates?

La vam obrir i ens vam trobar que hi havia colors de color verd, vermell, daurat i plata, 22 sobres blancs petits, corda, gomets d'estrelles i cercles brillants i una carta. La carta era de part de la FADA DEL NADAL, la qual ens explicava que tot aquest material que havíem trobat a la capsa era per elaborar entre tots un CALENDARI D'ADVENT. També ens va dir que cada dia vindria i ens deixaria una sorpresa dins del sobre... Quina il·lusió! 

Primer a partir d'una conversa, vam descobrir què era un calendari d'advent, i després entre tots vam decidir com ens podríem organitzar per fer-lo. Com hi havia 22 sobres, i la fada ja ens explicava a la seva carta que era per comptar els dies que anaven passant des del dia 1 de desembre fins el primer dia de vacances de Nadal, i els Colors som 20 nens i nenes, en Kai va tenir la idea de que cadascun podia fer un sobre seguint l'ordre de la orla, d'aquesta manera na Gala faria el sobre del dia 1, Miguel el del dia 2, Xavi el del dia 3,... Però ens vam trobar davant d'un problema: en Miguel i na Laia no hi eren, per tant, eren 18 infants i teníem 22 sobres. Qui faria els 4 que ens faltaven. Entre tots van decidir que algun nen o nena podia fer més de un, però que tots en farien un.

Una vegada fet això, havíem de mirar en el calendari, quin dia li tocava escriure a cadascun, vam veure que la setmana te 7 dies i que a cada dia de la setmana li correspon un número. Així doncs, vam marcar en el calendari el dia que li tocava fer a cadascun i a la pissarra vam escriure els noms dels dies de la setmana. Una vegada fet això, ens tocava la feina d'escriure el nom i el número del dia que a cadascun li corresponia, i decorar el sobre!

Fet els sobres, els vam ordenar per setmanes, i vam confeccionar el calendari d'advent. Ha estat una gran feina en equip! A continuació podeu veure el resultat:




Al dia següent, dia 2 de desembre, ens va deixar el joc de "Dues veritats i una mentida": un havia d'explicar tres coses, dues veritats i una mentida, i la resta havíem de descobrir quina era la mentida. El tercer dia ens va deixar un globus per jugar a "Que no toqui el terra": entre tots (una altra vegada era una feina d'equip) havíem d'intentar que el globus no toqués el terra. Va sortir algun conflicte que vam haver de solucionar, però vam descobrir que tot i que alguns fan més i d'altres menys, segons el que son capaços de fer, la feina en equip sempre surt millor i és més gratificant.

Però, mirant el calendari, de nou ens vam trobar davant d'un problema: què passa amb els dies que no tenim escola? Com sabrem quina sorpresa ens ha deixat?  Solució: La Fada del Nadal escriuria un e-mail a n'Almudena amb les sorpreses i Almudena ens ho contaria a través del bloc. 

I per això estem aquí... Quines seran les sorpreses per aquests dies que no venim a escola? Clicant damunt de cada imatge, tindreu la sorpresa de cada dia.







Bon cap de setmana, i que les gaudiu molt!



PD per a les famílies: No us angoixeu, no s'han d'enviar fotos ni deixar constància de les propostes que heu fet, son per passar una bona estona en família. La decoració de Nadal la podeu anar portant a l'escola segons l'acabeu, amb tranquil·litat, però abans de que arribin les vacances de Nadal... Jeje!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada